RSS

Category Archives: serat boso jowo

subuh…diPaGi ini

http://www.youtube.com/watch?v=ML_-d-UFOkg

Tibatiba aku rindu ayah..disurga, andai bisa kukirimkan surat, mungkin aku sudah membuatnya beratus bahkan beribu lembar dari sejak mulai dulu, aku tulis dari tiap helai bulu mata yg basah oleh airmata. OOhh..tentu saja aku akan menulisnya pakai bahasa ayah..bahasa jawa dengan kromo inggil yang halus, bahasa tutur kata ayah (aku tersenyum..) s pernah ada saat aku menulisnya dengan bahasa indonesia..dan ayah tak berkenan, sungguh…surat itu dikembalikannya ke alamatku..maaf ayah, aku paham betul kesalahanku saat itu bahwa bagimu aku tidak sopan dengan menuliskannya berbahasa indonesia. Surat balasan ayah yang disertai tulisan rapi dengan kemiringan dan tebal tipis huruf yang sama..aahhh…aku selalu suka membacanya. Masih ingat jelas..kalimat yang aku pakai untuk mengawali surat kepadamu…ayah. “sembah sungkem pangabekti….” bahwa aku ingin disaat kau baca suratku..aku hadir dan sedang bersimpuh untuk sungkem meminta bekti padamu. disambung dengan “sareng serat puniko..putro ngaturaken kabar bilih kawontenan putro alhamdulillah..sehat walafiat” dan kalimat iu selalu…dan selalu ada dialinea pertama (taukah saat ini aku sedang ingin berkirim surat padamu..ayah). Dan mungkin ayah pun sudah hafal dan mungkin tanpa membaca sudah tau bahkan..dialinea terakhir aku selalu dan selalu mengatakan “Nyuwun pangestu…putro kangen Atiek”. Entah..dulu sudah berapa lembar ribu surat ya ayah??? aku tak pernah menghitungnya karena disaat surat tiba ditanganku aku selalu berusaha membalas tanpa ditunda. Ayah…aku ingin berkirim surat lagi..padamu, banyaaak sekali hal yang ingin aku ceritakan, tentang aku…anakmu, dan tentang ibu juga tentang semua orang yang menyayangi aku yang aku ingin ayah tau. banyak hal yang terjadi ayah…dan aku anggap tulisan ini adalah surat yang akan aku kirimkan padamu.., aku tau..ayah tau apa yang aku rasakan saat menuliskan surat ini…OOo…tentu saja aku tau, ayah akan tersenyum membacanya..dan itu lebih dari cukup sebagai balasan surat ku ini.

Andai surat tak lagi menjadi trend..bisakah aku kirim sms dari hapeku hanya untuk  mengatakan…”aku rindu..ayah”

*aku tidak sedang cengeng…aku hanya sedang rindu berbincang denganmu.

 

Ajarane yu Dalinem…

Winginane aku mulih neng jogjakarta, ndadak kaget pas lungguh mak pethungul pramugarine nganggo jarik, kebayaan rodo lurik lereng putih ireng..wuuiihh..seneng aku, ki mesti motor mabure wong jowo tenan, ra let suwe ono wong wadon ngumumke..suarane apik..koyo sinden sinden kae..aku rungokne karo nglaras :

JOGJAKARTA  AIRLINES :
> sugeng sonten kagem panjenengan sedaya… :D
> menawi mangke mripatipun njenengan pedes, napa kupinge budheg, mang emplok kembang gulo
> mangke ben njenengan slamet, tulung dimatke kene, piye carane masang sabuk
> piye nguncine ben ora ucul, ben kenceng, ngene iki carane nguculi
> klambi plembungan ana nang ngisor kursi panjenengan, ojo dinggo disik, ngenteni Pakdhe Kapiten menehi woro2
> kuwi ojo mbok pindah2 lho, opo maneh mbok gowo muleh, nggo mbok pajang nang ruang tamu mu,
> Timbangane tak kampleng ngarep mburi
> dong ra?!
> Kwi nganggo klambi plembungan e, leboknno lewat gulu, kuncinen sabuk nang ngarepan
> ojo kekencengen, engko kowe bingung ora iso ambegan
> kuwi iso mbok dhamu, sing penting ababmu ora mambu
> Ben iso kemambang nang mbanyu, tarik en cenul2 warna abang jambu bol kuwi
> eling, tariken nang njobo psawat, ngko ra iso metu kuwi, nek nang njero
> wong mlembung gede
> lawange ra cukup, iso temangsang
> nek meh metu seko pesawat antri yo, baris koyo bebek
> bis holobis kuntul baris
> Nek ambegane wis mulai angel
> kwi masker oksigen tibo dewe seka nduwur sirahmu
> kop warna kuning2 kwi nggonen
> sak uwong siji lho
> jo rebutan
> ngisin2i
> kertu petunjuk darurat ana nang dlesepan ngarepmu,wacanen
> rasah diapalke
> ngko edan kwe
> ngono sek ya pakdhe,budhe,paklek,bulek,mas,mbak,le,nduk
> ojo nyelelek
> O yo
> Nek meh moco2 penceten cenul2 nang nduwurmu kwi
> Kwi nggo nguripke lampu benpadang
> Dong to ??   Nek kebelet..ono tempate nengarep lan buri…ojo bukak pintu darurat..yo..
> Ojo ngisin2i..Wis ngono wae..do lungguh meneng, entenono tekan gone, matur nuwun yo

 
6 Comments

Posted by on 19/07/2011 in serat boso jowo

 

….kasMaran…

Yen arep crito karo sopo..
yen ora crito kok tambah nelongso
oh soyo suwe kok ngene rasane
sedino dino kok ngatoni wae
yen ora sambat wis ra kuat
arep jaluk tulung bingung leh ku nembung
tekan suk kapan iso mendem iki
kasmaran priyo kang kepati pati
.
tindak tanduke  kalem ra digawe
larang eseme gregetake
yo  ben mung ngimpi ora popo
yen ati iki biso dadi lego
deweke teko lan kondho yen tresno
piya piye aku pasrah lan lilo
Waldjinah feat atiEk






 
Leave a comment

Posted by on 30/03/2011 in lagu....ku, serat boso jowo

 

kluWung…

Wektu sore..pas aku klinong klinong neng terasku
ono kluwung kan gede tur endah banget
jumbul ko suwalike gedung bandara, nyebrang menduwur tekan langit
sajak ono lintang lintang…..tak wigateni  jebul  mung atiku sing kelap kelip
ora tanding mungsuh karo bulan lan srengenge..
kluwung isih cemlorot karepe aku arep melu..
ndelik sakjeroning warno abang birune…
menek tekan swargo…
ngancani sliramu sing ketok mlaku mlaku neng suwalike mego…
*aku mlebu kamar..nutup lawang, lagu boso londo iku isih kumandang
…….its looks  like heaven to see you walk…

 
Leave a comment

Posted by on 16/01/2011 in serat boso jowo

 

critone mba `ikO..

Minggu esuk2..adem njejet, arepe mungkat ko amben wae males..opo maneh keno banyu..hiiiii..bbbrrrbbb, ning kok yo kudu tangi, srengenge wis ngece. isih kriyip kriyip mripate bocah cilik kuwi nginjen kandang hamster`e, nginguk kandang hamster koco sing gede..guya guyu dewe, trus neng kandang sisih kiwo luwih cilik, clingak clinguk..rada suwe..dumadakan bocah cilik iku mendelik karo njerit..”Maaaaaaa….cenggereng ilang.. cenggereng ilaaaang…” karo lunjak lunjak, “Maaaaaa…ndang mreneo, cenggereng ra ono neng kandange..” Mama e cah cilik teko, melu gubyuh “lha..metu ko ndi to dik..kok iso ilang” kandang cilik iku diperikso mama`e, omahe cenggereng kosong (cenggereng jeneng hamster sing ilang..ffyuuuhh…apik eram jenenge..) pas isih do rame..Mbak `Iko jedul, mak plangkrik, sikil loro sing ngarep munggah mejo, “nguuikk…nguuiikk…” sajak melu kaget, sirahe mengo kiwo mengo tengen, mripate ndadak diblalak2 ke ben ketok bingung..hahaha “Mbak `Iko…cenggereng ilang…” cah cilik mau nerangke..”nguuikk..nguuikk..” mbak `Iko ngendus2 kandange cenggereng, mripate sayu melu sedih..”ndang diewangi goleki..Maaa…ndang digoleki selak metu neng kebun dipangan kucing…hadeuuh…mbak Iko ndang goleki cepet..cepet..” suarane cah cilik kwi ngebaki omah..karo mlayu mlayu ra genah..ndadak si chiko (iku mau jenenge guk guk e cah cilik, yen do ngundang yo mbak `Iko, halah..jenenge nyaingi sing duwe to..tak kiro jeneng sedulure bocah cilik kwi), let suwe ngomah sepi..mung suara nguiik..nguuik.. suarane chiko karo dakur2 kardus ngisor mejo dahar..”nguiik..ngiikk..” “po neng kono to mbak Iko…tenane?” mbak Iko isih dakur2..sajak wis nemu, bocah cilik kuwi brongkal kardus alon2..disenter ra ono opo2.. “ndiiiiiiii…mbak Iko..?????” sing ditakok i mung nengleng..meneng menga mengo..ngiwo nengen tetep nguiiik..nguiiikk…mripate kethil2, let suwe..mak pethungul..timak timik..timak timik..hamster cilik metu ko buri kardus..” Maaaaaaaaaa….cenggereng ketemu…cenggereng ketemu..” bocah cilik bengak bengok maneh, cenggereng hamstere langsung dicekel..diambungi…(heeeeek..), bar ngono..trus nyedaki mbakk Iko..melu diambungi..(heeeeeek….gilani..mbak Iko rung raup diambungi..) “makasih mak Iko…” lha hamstere sing neng tangane bocah kuwi kok yo trus diambungi Chiko..lhaaaa…? thik akur temen. Ra suwe..hamstere wis mlebu kandang…bocah cilik langsung telpon aku..jerat jerit…auntieee..auntieee…cenggereng wis mulih maneh, ra sido ilang…mbak Iko iso nemokne…”, karo menggeh2..cah cilik crito koyo duwur iku mau.
mbak Iko..mbak Iko….dino iku langsung dikek i semangkok bakso..koyo janjine cah cilike..sing nemokne arep ditukokne bakso.
*iki crito petualangan nduk Intan, mbak Iko lan Cenggereng…

 

critane cah nDeso…

Crito cekak…

Ono wong ndeso mlebu kutho, jenenge widodo,teko kutho widodo bingung eruh bangunan gedhe2..pas neng ngarepe BANK widodo moco tulisan OPEN, widodo mikir..OPEN kok gede banget..trus rotine sepiro?? pas kuwi ono bule arep mlebu Bank, widodo mbengok mbengok “Mas..Mas..ojo mlebu..iku OPEN..!!!” ning bule ne tetep mlebu, ra suwe ono negro kang metu..widodo ngomong..”Lhadalah…lak tenan to..dikandani ojo mlebu OPEN kok ngeyel, gosong to awakmu..!!!! “

 

 
2 Comments

Posted by on 25/11/2010 in serat boso jowo, weeeew....

 

aku Ra ngerTi…



wengi iki lampu mati…
nanging sing nompo pepetengan kok malah ati
kang nembe ketrajang wuyung..
suminare lungo tanpo kondho ???
 

banjur mulihe suk kapan…ora ono kocap carito maneh
opo sliramu yo  isih ngelingi nalika janji biyen

(aku unjal ambegan dowo..)


 
Leave a comment

Posted by on 07/10/2010 in serat boso jowo

 

si teLOn…

sore sore aku lungguhan neng ngarep lawang…, meoooong…meooong..neng mburi gegerku kroso ono sing nyenggol…jebul si telon, wulune sore iku katon resiik..ngusek”….mak pligad pligud aleman, mripate kethal kethil…aku ngampet guyu… :) mripat iku lucu..wernone biru..lha kok..madan2i mripat londo sing gawene wira wiri neng kuta wae..hehehe..puuus…puuuus..
.”telon..wetengmu wis gede yo..bojomu sing endi..” ra sadar lha kok tak jak omong..”meooong..” ndadak telon yo jawab..isih karo pligad pligud..samsoyo aleman…”sing ireng kae..opo sing kembang asem..” aku isih neruske pitakon…telon mung kethal kethil..samsoyo ayu…(asyeeem tenan..ngece aku sajake..klecam klecem barang..ngrahasiakne bojone ;) “ning aku luwih seneng yen bojomu kembang asem kae..” si telon ra jawab..malah mlungker neng cedakku..tak sawang..wetenge wis mlendung gede.. :) alon” tak usap wetenge “meooong…” saurane telon pas wetenge kroso tak elus.. Aku unjal ambegan…, Telon kucing kang wulune warno telu putih coklat lan ireng..amargo kuwi tak jenengke Telon, aku dewe ra ngerti kuwi kucinge sopo :) ngerti” kerep nyambangi lan nunut turu neng kursi terasku..yen tak sawang” kucing tanpo ono sing duweni kuwi resik..wulune apik.. yen aku mulih seko lelungan..telon tansah ngetutke neng mburiku..sajak” wis nganggep aku ndorone..(hahahahaha…..Ge eR kok karo kucing to..) kerep tak pakani opo sing ono neng omahku…mulo soko kuwi dadi nagih pangan yen aku ono neng omah.. telon wis arepe manak..tak sawang sajak angler tenan turune…aku unjal ambegan maneh…trenyuh…seko jeroning ati aku mbatin….”opo sing kok rasakne telon..??? ” aku sakjane pengen takok..ning piye carane…??? si Telon.. kucing temonku sregep ngancani aku ;)

 
2 Comments

Posted by on 30/08/2010 in serat boso jowo, weeeew....

 

tembang katreSnan…

Wengi samsoyo atis
naliko aku krungu kidung gamelan
sing digowo dening angin

aku wis pengen cecaketan
nyedaki obormu kang makantar kantar
madhangi jumangkah lan jagadku

ono ngendi papan dunungmu
sing nembe lelono
neng awang awang..mabur

kroso abot atiku
ngadepi dino ngarep ngarep
adoh soko cahyamu..

panjenengan..kan kerso dadi sisihanku
kancannono sukmaku sinau bab katresnan sakjroning ati

 
9 Comments

Posted by on 15/08/2010 in serat boso jowo

 

tembang kaSmaran kang ilaNG..

Angin segoro wingi iku tansah nyuwara
koyo tembange asmaradhana
swarane keprungu endah
Nanging ono opo wengi iki tembang kang endah
sirno..ilang..koyo dipangan bethara kala
Angin segoro tumeko maneh
tembang sing digowo keprungu nyleneh
apa aku wis kelangan tembang kasmaran
mergo sliramu ilang..ono sisihanku
 
3 Comments

Posted by on 05/08/2010 in serat boso jowo

 
 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.